Italiaanse kaas

Italiaanse kaas

Je herkent het wel, kaas is een heerlijk gerecht en zeker voor bij Italiaanse gerechten. In Italië worden kazen in verschillende soorten en maten geproduceerd. Zo worden de Italiaanse kazen beschermd door de autoriteit genaamd Denominazione di Origine Protetta. Deze bescherming zorgt ervoor dat producten alleen in een bepaalde regio gefabriceerd mogen worden conform de richtlijnen die op het betreffende district van toepassing zijn. Er zijn echter verschillende soorten Italiaanse kazen op de markt beschikbaar, maar welke zijn er nu precies?

Fontina

Fontina is een kaassoort die haar oorsprong vindt in de regio Valle d’Aosta. Valle d’Aosta ligt in het noordwesten van Italië. De koeien waar de kaas van gemaakt worden leven in het Alpengebied. Fontina is een kast die veel gebruikt wordt bij gerechten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan polenta en gnocchi. Echter, is deze kaas ook prima te gebruiken voor een heerlijke fondue of om saus te maken. Ben jij benieuwd naar deze kaas? Bestel hem eenvoudig bij een kaasboer. Mocht jouw kaasboer deze kaas niet hebben? Dan is het aan te raden om een beroep te doen op een Italiaanse speciaalzaak. Hierbij weet je zeker dat de kaas aanwezig is die jij wilt hebben.

Gorgonzola

Naast de Fontina is het ook mogelijk om een beroep te doen op de Gorgonzola als kaassoort. Het is afkomstig van het Italiaanse regio Lombardije. Lombardije ligt in het noorden van Italië en het is een prachtig gebied voor kaas. De koeien in Lombardijen produceren namelijk veel merk waardoor het overschot van melk gebruikt wordt voor de productie van heerlijke kazen. Vind jij blauwschimmelkaas bijvoorbeeld lekker? Dan is het aan te raden om deze kaas aan te schaffen. Hierdoor weet je zeker dat je heerlijk zult genieten van de kaas.

Tot slot de Mozzarella

Tot slot is het natuurlijk ook mogelijk om een heerlijke Mozzarella aan te schaffen. Zo is het mogelijk om de Mozzarella di Bufala aan te schaffen. Deze Mozzerella is gemaakt van buffelmelk terwijl de traditionele mozzarella ook wel Mozzarella traditionele gemaakt is van koeienmelk. Of je nu een pasta of een heerlijke pizza wilt maken, mozarella kan niet ontbreken en om deze reden is het zeker aan te raden om een beroep te doen op de heerlijke Mozzarella uit Italië. In tegenstelling tot andere kazen is het bij Mozarella wel mogelijk om een beroep te doen op de supermarkt. De supermarkt heeft deze kazen namelijk altijd op voorraad liggen.

MEER TE WETEN KOMEN

Pizza’s

Italiaans eten